Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2122
Title: Оцінювання деградації зварних з'єднань сталі 17 Г1С магістрального трубопроводу
Authors: Петрина, Д. Ю.
Keywords: магістральний трубопровід
трубна сталь
механічні властивості
деградація
зварне з’єднання
пришовна зона
main pipeline
pipe steel
mechanical properties
degradation
welded joint
near-weld zone
Issue Date: 2010
Publisher: ІФНТУНГ
Citation: Петрина, Д. Ю. Оцінювання деградації зварних з'єднань сталі 17 Г1С магістрального трубопроводу / Д. Ю. Петрина // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2010. - № 3. - С. 76-85.
Abstract: Досліджено зміни механічних властивостей та механізмів руйнування зварних з’єднань трубної сталі 17Г1С. Вказано, що, на відміну від основного металу трубопроводу, для якого інтегральні механічні властивості практично не чутливі до зміни стану металу внаслідок експлуатації, для металу шва такі характеристики, як твердість, міцність на розтяг та ударна в’язкість є чутливими до його деградації. Розглянуто деякі аспекти механізмів руйнування зварних з’єднань під дією наводненого середовища.
The changes of mechanical properties and fracture mechanisms of welding joints of pipe steel 17Г1C have been investigated. It is shown that unlike the base metal of pipeline, integral mechanical properties of wich practically are insensitive to changes in metal state because of service, such properties as hardness, tensile strength and impact toughness are sensitive to degradation of the weld metal. Some of aspects of fracture mechanisms of welded joints influenced by hydrogenated medium have been exermined.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2122
Appears in Collections:Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу - 2010 - №3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1342p.pdf6.23 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.