Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2487
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГурбанов, А. Н.-
dc.contributor.authorДжомардов, А. Я.-
dc.date.accessioned2016-12-12T11:03:44Z-
dc.date.available2016-12-12T11:03:44Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationГурбанов, А. Н. Разработка и анализ промысловых исследований модели процесса осушки газа применительно к условиям аппаратов / А. Н. Гурбанов, А. Я. Джомардов // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2013. - № 1. - 156-161.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2487-
dc.description.abstractЗа результатами проведених експериментів для існуючих апаратів осушення газу розроблено методику моделювання процесу осушення процесу. З метою вивчення комплексного впливу основних фізичних параметрів на процес осушення газу НГВУ "Гум Адаси" були виконані спеціальні промислові дослідження, основою яких є метод планування багатофакторного експерименту. На основі експериментальних даних отримано регресійнийну модель процесу осушення газу, що дає змогу обчислити значення температури точки роси залежно від витрат ППГ, газу і температури контакту. Було розроблено модель утворення гідратів при течії в каналах сирого газу, що базується на рівняннях гідродинаміки і теплообміну в осесиметричній постановці. Облік двомірних ефектів утворення гідратів дає змогу уточнити початок утворення гідратів у трубопроводах. Розроблено методику оцінювання випадіння конденсованої фази при русі природного газу, що використовує результати сумісного чисельного рішення рівнянь для газової і конденсованої фаз у двовимірній постановці. Розрахунок траєкторій частинок в технологічній апаратурі вказує на можливість або абразивного зношення деталей, що перебувають в потоці, або інтенсивного налипання та накопичення конденсованої фази.uk_UA
dc.description.abstractAccording to the results of conducted experiments for current devices in the gas-drying process the methodology of modeling certain process has been developed. Aimed to complex studying influence of the main physical characteristics on the gas-drying process special field researches were carried out by Oil and Gas Production Department "Hum Adasy" using designing multifactor experiment. Based on experimental data the regression model of gas-drying was obtained which allows to calculate the dew point temperature using previously processed gas and gas consumption as well by means of contact temperature. The model of forming hydrates has been developed while raw gas flowing in the channels which is based on the hydrodynamics equations and heat exchange in the axisymmetrical arrangement. The accounting of twodimension effects of hydrates formation enables to give the precise beginning of hydrates formation in the pipe lines. The evaluation methodology of condensed phase precipitation in natural gas transmission which uses the results of joint numerical solutions of the equations for gas and condensed phases in two dimensional arrangements. Particles trajectory in technological equipment indicated the possibility of abrasive wear of elements being in the stream or in intensive sticking and accumulation of the condensed phase.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.publisherІФНТУНГuk_UA
dc.subjectмасообмінuk_UA
dc.subjectгідратоутсорвнняuk_UA
dc.subjectполіпропіленглікольuk_UA
dc.subjectекспериментuk_UA
dc.subjectприродний газuk_UA
dc.subjectmass exchangeuk_UA
dc.subjectformation of hydratesuk_UA
dc.subjectpolypropylene glycoluk_UA
dc.subjectexperimentuk_UA
dc.subjectnatural gasuk_UA
dc.titleРазработка и анализ промысловых исследований модели процесса осушки газа применительно к условиям аппаратовuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу - 2013 - №1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3280p.pdf328.45 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.