Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/235
Название: Дослідження впливу термообробки високов'язкої долинської нафти на її реаологічні та транспортабельні властивості
Авторы: Пилипів, Л. Д.
Ключевые слова: нафтопровід
термообробка
термостатування
високов'язка нафта
oil pipeline
thermal treatment
thermostating
high-viscosity oil
Дата публикации: 2015
Издательство: Нафтогаз України
Библиографическое описание: Дослідження впливу термообробки високов'язкої долинської нафти на її реаологічні та транспортабельні властивості / Л. Д. Пилипів // Нафтогазова галузь України. - 2015. - № 1. - С. 18-20.
Краткий осмотр (реферат): Експериментальним шляхом установлено, що технологія термообробки суттєво покращує реологічні та транспортабельні властивості високов'язкої швидкозастигаючої долинської нафти. Обгрунтовано оптимальну температуру попереднього підігріву долинської нафти 60 °С, при якій за мінімальних енергозатрат буде досягнуто необхідного рівня розплавлення парафіну. Експериментально встановлено, що оптимальною швидкістю охолодження долинської нафти є 20 °С/год.
There has been established by the experiments that the thermal treatment technology significantly improves the rheological and transportability properties of high-viscosity quick-drying Dolynska oil. The optimal preheating temperature of 60°C for the Dolynska oil has been substantiated, at which the required level of paraffin melting is achieved with minimum energy consumption. There has also been experimentally determined that the optimum cooling rate of Dolynska oil is 20 °C/h.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/235
ISSN: 2409-7500
Располагается в коллекциях:Нафтогазова галузь України - 2015. - , № 1

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
5226p.pdf338.66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.