Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9130
Title: Вдосконалення ватметрографічних методів діагностування штангових глибинно-насосних установок для видобутку нафти та розробка технічних засобів для їх реалізації
Authors: Ровінський, В. А.
Keywords: ватметрограма
момент
ШГНУ
верстат-качалка
діагностування
контроль
швидкість обертання
ваттметрограмма
момент
ШГНУ
станок-качалка
диагностирование
контроль
скорость вращения
powermeter
card torque
beam-pump unit
diagnostics
monitoring
rotation speed
Issue Date: 2003
Publisher: Івано-Франківськ
Citation: Ровінський, Віктор Анатолійович Вдосконалення ватметрографічних методів діагностування штангових глибинно-насосних установок для видобутку нафти та розробка технічних засобів для їх реалізації : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" : Дата захисту 30.01.04 / В. А. Ровінський. - Івано-Франківськ, 2003. - 180 с. - 129-138.
Abstract: Метою дисертаційної роботи є подальший розвиток ватметрографічного методу діагностування ШГНУ, спрямованого на підвищення ефективності процесу діагностування шляхом удосконалення відомої та розробки нової математичної моделі верстата-качалки, методів і засобів вимірювання споживаної потужності. Для досягнення мети були поставлені наступні задачі: 1. Провести аналіз відомих методів діагностування ШГНУ, акцентувавши увагу на особливостях ватметрографічних методів діагностування та методах і засобах вимірювання споживаної потужності. 2. Вдосконалити існуючі безінерційні моделі і розробити нову діагностичну модель верстатів-качалок з врахуванням явища інерції рухомих мас зрівноважуючих вантажів. 3. Розробити метод визначення маси зрівноважуючих вантажів верстата- качалки. 4. Розробити методичне, технічне та програмне забезпечення експериментальних досліджень технічного стану ШГНУ та верстата-качалки в процесі експлуатації. 5. Розробити метод діагностування ШГНУ з урахуванням швидкості обертання ротора приводу верстата-качалки. 6. Розробити мікропроцесорну систему для реалізації ватметрографічного методу діагностування ШГНУ і оцінити її точність. 7. Провести промислову апробацію розроблених методу і мікропроцесорної системи діагностування ШГНУ на нафтопромислах ВАТ "Укрнафта".
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9130
Appears in Collections:Дисертації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
d232.pdf8.05 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.