Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9133
Название: Комплексна стратегія підвищення екологічної безпеки від забруднення довкілля сульфідними стоками
Авторы: Ріпак, Н. С.
Ключевые слова: екологічна безпека
забруднення довкілля
стічні води
сульфідні стоки
полісульфід натрію
флотомашина
осади
сірковмісні сполуки
environmental safety
pollution of the environment
waste water
sulfide waste liquid
sodium polysulfide
floatation machine
precipitates
sulfur-containing substances
Дата публикации: 2012
Издательство: Львів
Библиографическое описание: Ріпак, Назарій Степанович Комплексна стратегія підвищення екологічної безпеки від забруднення довкілля сульфідними стоками : дис. ... канд. техн. наук : спец. 21.06.01 "Екологічна безпека" : Дата захисту 25.10.12 / Н. С. Ріпак. - Львів, 2012. - 117 с. - 106-153.
Краткий осмотр (реферат): Мета роботи полягає в управлінні екологічною безпекою шляхом розроблення та впровадження комплексу заходів для утилізації розчинів сульфіду натрію, що міститься в стоках хімічних підприємств та використанням їх як сировини для виробництва хімічних продуктів. Для досягнення зазначеної мети необхідно було вирішити такі завдання: - оцінити ступінь екологічної небезпеки від забруднення навколишнього середовища сульфідами (моніторинг забруднення сірковмісними сполуками території України та оцінка негативного впливу їх на навколишнє середовище); - розробити математичну модель розчинення сірки сірколужними стоками для використання стоків як сировини для виробництва полісульфідних розчинів, встановити лімітуючу стадію процесу та визначити значення. кінетичних коефіцієнтів; - провести експериментальні дослідження утилізації сірколужних стоків шляхом використання цих стоків та грудкової сірки або сірковмісних відходів як сировини для виробництва полісульфідів натрію. Встановити оптимальні умови таких процесів та розробити принципові технологічні схеми; - провести експериментальні дослідження та розробити екологічно чисту технологію утилізації розчинів сульфіду натрію шляхом застосування їх як сировини у виробництві тіосульфату натрію та колоїдної сірки; - вибрати осаджувач для ефективного осадження сульфіду натрію та визначити оптимальні умови проведення реакції осадження. Дослідити властивості отриманих осадів та розробити принципову технологічну схему процесу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9133
Располагается в коллекциях:Дисертації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
d448.pdf15.68 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.