Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9337
Title: Інформаційне та програмне забезпечення ідентифікації технічного стану газоперекачувального агрегату як об'єкта керування
Authors: Слабінога, М. О.
Keywords: газоперекачувальний агрегат
автоматизована система керування
ідентифікація технічних станів
інформаційне та програмне забезпечення
gas compressing unit
automated control system
identification of technical conditions
informational structure and software
Issue Date: 2016
Publisher: Івано-Франківськ
Citation: Слабінога, Мар'ян Остапович Інформаційне та програмне забезпечення ідентифікації технічного стану газоперекачувального агрегату як об'єкта керування : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.13.07 "Автоматизація процесів керування" : Дата захисту 08.09.16 / М. О. Слабінога. - Івано-Франківськ, 2016. - 187 с. : рис. - 143-160.
Abstract: Метою даної роботи є розробка інформаційного та програмного забезпечення ідентифікації технічного стану ГПА як об’єкта керування на основі алгоритму комплексної оцінки технічного стану, що базується на методах штучного інтелекту та методах поглибленого аналізу даних, з мінімізацією часу ідентифікації і дасть змогу підвищити ефективність функціонування як ГПА, так і системи автоматизованого керування в цілому. Для досягнення поставленої мети передбачено вирішення таких задач: - аналіз літературних джерел з питань побудови процесу ідентифікації технічного стану ГПА, застосування методів поглибленого аналізу даних та методів штучного інтелекту, сучасного стану розвитку втоматизованих систем вібродіагностики та вібраційного захисту газоперекачувальних агрегатів; - порівняльний аналіз ефективності методів штучного інтелекту для вирішення задачі класифікації та аналіз ефективності методів поглибленого аналізу даних при роботі з технологічними параметрами процесу компримування природного газу, які мають різний характер зміни в часі; - розробка методу мінімізації часу ідентифікації технічного стану, що базується на врахуванні інформаційної цінності результатів опрацювання окремих параметрів технологічного процесу різними методами; - розробка комплексного методу розпізнавання імпульсів певної форми у структурі параметрів технологічного процесу на основі вейвлета, згенерованого за формою шуканого імпульсу; - розробка концепції адаптивного клієнта у складі клієнт-серверної архітектури, на базі якої функціонує інформаційне та програмне забезпечення; - розроблення та програмна реалізація методу та алгоритму процесу ідентифікації технічного стану ГПА з урахуванням результатів роботи алгоритму мінімізації часу ідентифікації та алгоритму, що реалізує концепцію адаптивного клієнта; - розроблення методу вибору апаратного забезпечення блоку ідентифікації технічного стану у складі автоматизованої системи керування за критерієм відношення ціни та якості; - синтез та реалізація структури інформаційного та програмного забезпечення ідентифікації технічного стану ГПА у складі автоматизованої системи керування, а також розроблення доступного та інтуїтивно зрозумілого графічного інтерфейсу користувача.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9337
Appears in Collections:Дисертації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
d588.pdf16.16 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.