Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9398
Title: Екологічні аспекти сталого розвитку у системі поводження з пластиковими відходами
Authors: Синящик, В. Ф.
Харламова, О. В.
Шмандій, В.М.
Ригас, Т. Є.
Бездєнєжних, Л. А.
Keywords: екологічні аспекти
сталий розвиток
поводження з пластиковими відходами
забезпечення екологічної безпеки
пластик
мікроорганізми
біодеградація
ферменти
еnvironmental aspects
sustainable development
handling of plastic waste
ensuring ecological safety
plastic
microorganisms
biodegradation
enzymes
Issue Date: 2023
Publisher: ІФНТУНГ
Citation: Екологічні аспекти сталого розвитку у системі поводження з пластиковими відходами / В. Ф. Синящик, О. В. Харламова, В. М. Шмандій [та ін.] // Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористування. - 2023. - № 1. - С. 85-91.
Abstract: Проаналізовано властивості мікроорганізмів, із забруднених пластиком територій. Результати досліджень показали, що кишковий мікробіом видів личинки великої воскової молі використовує пластик як джерело вуглецю, а кишковий мікробіом хробака здатний виживати на полістиролі. Також ідентифіковано ферменти, які розкладають поліетилен в слині воскових черв'яків, що є важливим для боротьби з забрудненням пластиком.
The properties of microorganisms from plastic-contaminated areas were analyzed. Research results have shown that the gut microbiome of larval species of the large wax moth uses plastic as a carbon source, and the gut microbiome of the worm is able to survive on polystyrene. Enzymes that break down polyethylene in the saliva of wax worms have also been identified, which is important for combating plastic pollution.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9398
Appears in Collections:Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористування - 2023. - №1 (27)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9039p.pdf444.35 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.