Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9452
Title: Удосконалення технології інтенсифікації роботи низьконапірних газових і газоконденсатних свердловин за наявності рідини в продукціїї
Authors: Угриновський, А. В.
Keywords: свердловина
викидна лінія
газ
вода
технологія
плунжерний піднімач
поршень
well
gathering line
gas
water
technology
plunger lift
piston
Issue Date: 2013
Publisher: Івано-Франківськ
Citation: Угриновський, Андрій Васильович Удосконалення технології інтенсифікації роботи низьконапірних газових і газоконденсатних свердловин за наявності рідини в продукціїї : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" : Дата захисту 24.04.14 / А. В. Угриновський. - Івано-Франківськ, 2013. - 175 с. : іл., рис., табл. - 162-175.
Abstract: Метою дослідження є підвищення видобувних можливостей обводнених газових і газоконденсатних свердловин шляхом удосконалення технології застосування плунжерного піднімача для винесення рідини із свердловин і гелевих поршнів з метою очищення викидних ліній від скупчень рідини. Основні задачі досліджень: 1. Аналіз та систематизація причин скупчення рідини в насосно- компресорних трубах і понижених ділянках шлейфів свердловин та узагальнен¬ня методів інтенсифікації її винесення. 2. Експериментальні дослідження застосування плунжерного піднімача для винесення рідини із газових свердловин і розроблення нових конструкцій плунжера. 3. Удосконалення методики розрахунку параметрів роботи установки плунжерного піднімача. 4. Експериментальні та теоретичні дослідження процесу скупчення і винесення рідини з понижених ділянок промислового газопроводу. 5. Розроблення складу і технології застосування в’язкопружного гелевого поршня для очищення від рідини і механічних частинок викидних ліній свердловин. 6. Дослідно-промислові випробування розробленого складу в’язкопруж¬ного поршня для очищення викидних ліній свердловин від скупчень рідини. Об’єктом дослідження є процеси скупчення та винесення рідини із вибоїв і понижених ділянок викидних ліній свердловин. Предметом дослідження є технології винесення рідини із вибою обводнених газових і газоконденсатних свердловин плунжерним піднімачем і з понижених ділянок викидних ліній за допомогою в’язкопружного поршня. Методи дослідження. Поставлені завдання вирішувались шляхом проведення експериментальних та теоретичних досліджень з обробленням одержаних результатів методами математичної статистики.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9452
Appears in Collections:Дисертації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
d505.pdf12.65 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.