Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2410
Назва: Дослідження впливу тривалості зберігання суміші високов'язкої та малов'язкої нафт на її фізико-хімічні властивості
Автори: Пилипів, Л. Д.
Ключові слова: високов'язка нафта
малов'язка нафта
густина
розшарування
high-viscous oil
low-viscous oil
density
stratification
Дата публікації: 2012
Видавництво: ІФНТУНГ
Бібліографічний опис: Пилипів, Л. Д. Дослідження впливу тривалості зберігання суміші високов'язкої та малов'язкої нафт на її фізико-хімічні властивості / Л. Д. Пилипів // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2012. - № 2. - С. 159-163.
Короткий огляд (реферат): В лабораторних умовах досліджено розшарування суміші, що складається з 30% високов'язкої долинської нафти та 70% малов'язкої російської нафти сорту Urals. Отримано графічну залежність зміни густини суміші нафт від часу відстоювання. Доведено, що суміш долинської та російської нафт сорту Urals практично не піддається розшаруванню (до 15 діб), а тому таким явищем в умовах зберігання різносортних нафт наближеної густини можна знехтувати.
Investigated in the laboratory separation mixture consisting of 30% of the high-viscosity Dolyna’s oil and 70% of low-viscosity Russian oil grade Urals. Try graphical dependence of the density of the mixture of oils from time settling. It is shown that a mixture Dolyna’s oil and Russian oil grade Urals almost defies stratification for a long period of time (15 days), so the phenomenon in petroleum storage oils of different sorts close density can be neglected.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/2410
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу - 2012 - №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3211p.pdf335.22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.