Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/3732
Назва: Вплив форми капіляра на процес і результат вимірювання поверхневого натягу методом об'єму краплі
Автори: Равський, Ю. О.
Кісіль, І. С.
Ключові слова: поверхневий натяг
крапля
товстостінний капіляр
ножовий капіляр
площа контакту
поверхностное натяжение
капля
толстостенный капилляр
ножевой капилляр
площадь контакта
surface tension
drop
thick-walled capillary
knife capillary
area of contact
Дата публікації: 2011
Видавництво: ІФНТУНГ
Бібліографічний опис: Вплив форми капіляра на процес і результат вимірювання поверхневого натягу методом об'єму краплі / Ю. О. Равський, І. С. Кісіль // Методи та прилади контролю якості. - 2011. - № 26. - С. 51-56.
Короткий огляд (реферат): Охарактеризовано основні параметри, які впливають на процес формування краплі досліджуваної рідини на торці капіляра. Досліджено процес утворення краплі на торці товстостінного і ножового капіляра. Встановлено основні фактори, які впливають на процес формування краплі і які впливають на результат вимірювання поверхневого натягу.
Охарактеризованы основные параметры, которые влияют на процесс формирования капли исследуемой жидкости на торце капилляра. Исследован процесс образования капли на торце толстостенного и ножевого капилляра. Установлены основные факторы, которые влияют на процесс формирования капли и которые влияют на результат измерения поверхностного натяжения.
Basic parameters are described which influence on the process of forming of drop of the explored liquid on the butt end of capillary. The process of formation of drop is explored on the butt end of the thick-walled and knife capillary. Basic factors are set which influence on the process of forming of drop, and which influence on the result of measuring of surface tencion.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/3732
ISSN: 1993-9981
Розташовується у зібраннях:Методи та прилади контролю якості - 2011 - № 26

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1288p.pdf832.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.