Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/4256
Назва: Експрес-метод визначення крайового кута змочування пористих тіл
Автори: Боднар, Р. Т.
Ключові слова: крайовий кут змочування
пористі тверді тіла
поверхнево-активні речовини
краевой угол смачивания
пористые твердые тела
поверхностно-активные вещества
contact angle
porous solids
surfactants
Дата публікації: 2016
Видавництво: ІФНТУНГ
Бібліографічний опис: Експрес-метод визначення крайового кута змочування пористих тіл / Р. Т. Боднар // Методи та прилади контролю якості. - 2016. - № 1. - С. 30-37.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовані відомі методи вимірювання крайового кута змочування пористих твердих тіл. Вказані їх переваги і недоліки та рекомендації щодо їх застосування. Запропоновано вдосконалений метод капілярного підняття з метою оперативного вимірювання крайового кута змочування пористих тіл. На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано використовувати цифрову обробку зображення змоченого пористого тіла, отриманого за допомогою цифрового мікроскопа
Проанализированы известные методы измерения краевого угла смачивания пористых твердых тел. Указанные их преимущества, недостатки и рекомендации по их применению. Предложен усовершенствованный метод капиллярного поднятия с целью оперативного измерения краевого угла смачивания пористых твердых тел. На основе проведенных теоретических и экспериментальных исследований предложено использовать цифровую обработку изображения смачиваемого пористого твердого тела, полученного с помощью цифрового микроскопа.
The known methods for measuring the contact angle of porous solids. Given their advantages, disadvantages and recommendations for their use. An improved method of capillary rise for the purpose of on-line measurement of the contact angle of porous solids. On the basis of theoretical and experimental studies suggested to use digital image processing wettable porous solid body produced by a digital microscope.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/4256
ISSN: 1993-9981
2415-3575
Розташовується у зібраннях:Методи та прилади контролю якості - 2016 - № 36

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5397p.pdf454.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.