Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/5156
Title: Аналіз процесів експлуатації обертових об'єктів складної просторової конфігурації та методів оцінки їх технічного стану
Authors: Григорчук, Г. В.
Григорчук, Л. І
Григорчук, В. Л.
Keywords: циліндричні обертові об’єкти
барабанні сушки
випал клінкеру
цилиндрические вращающиеся объекты
барабанные сушки
обжиг клинке
cylindrical rotating objects
drum drying
roasting clinker
Issue Date: 2016
Publisher: ІФНТУНГ
Citation: Аналіз процесів експлуатації обертових об'єктів складної просторової конфігурації та методів оцінки їх технічного стану / Г. В. Григорчук, Л. І. Григорчук, В. Л. Григорчук // Методи та прилади контролю якості. - 2017. - № 1.
Abstract: Розглянуто обертові теплові об’єкти, що характеризуються неперервністю теплового процесу, розподілу температурного поля по довжині об’єкту, розбиттям обертового теплового об’єкту на зони. Для функціонування теплових об’єктів і врахування показників ризику визначено можливість побудови математичної моделі даного процесу в залежності від класифікації обертового об’єкта. Також визначено ефективність роботи обертових об’єктів (печей, сушок) в залежності від наладки технологічного устаткування, режиму експлуатації, затратах палива.
Рассмотрены вращающиеся тепловые объекты, характеризующиеся непрерывностью теплового процесса, распределения температурного поля по длине объекта, разбивкой вращающегося теплового объекта на зоны. Для функционирования тепловых объектов и учета показателей риска определена возможность построения математической модели данного процесса в зависимости от классификации вращающегося объекта. Также определена эффективность работы вращающихся объектов (печей, сушек) в зависимости от наладки технологического оборудования, режима эксплуатации, затратах топлива.
The article considers rotating heat objects characterized by continuity of the thermal process, temperature field distribution along the length of the object, the thermal breakdown of the rotating object in the zone. With regard to the operation of thermal facilities and risk indicators the possibility of constructing a mathematical model of the process according to the classification of the rotating object was outlined. The efficiency of rotating objects (ovens, dryers) depending on the equipment adjustment, operating conditions, and fuel consumption was also determined.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/5156
ISSN: 1993-9981
2415-3575
Appears in Collections:Методи та прилади контролю якості - 2017 - № 38

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5737p.pdf399.95 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.