Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6485
Название: Спосіб прогнозування техногенного забруднення повітря, грунтів, водних горизонтів
Авторы: Пендерецький, О. В.
Горбійчук, М. І.
Дата публикации: 2010
Издательство: Державна служба інтелектуальної власності України
Библиографическое описание: Пат. 92971 С2 Україна, МПК G01N 33/00. Спосіб прогнозування техногенного забруднення повітря, грунтів, водних горизонтів / Пендерецький О. В., Горбійчук М. І. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № a200905147 ; заявлено 25.05.2009. ; опубл. 27.12.2010, Бюл. № 24. – 10 с. : іл.
Краткий осмотр (реферат): Спосіб прогнозування техногенного забруднення повітря, ґрунтів, водних горизонтів, що включає гідродинамічні дослідження, збір та аналіз проб хімічних елементів і сполук, характерних для забруднюючих речовин, за якими оцінюють характер і ступінь забруднення, який відрізняється тим, що додатково оцінюють сучасний екологічний стан повітря і ґрунтів за екологічними показниками в зоні впливу техногенно небезпечних об'єктів, отримані показники зводять у бази даних і порівнюють з нормативними, складають комплекс комп'ютерних еколого-техногеохімічних карт, як за окремими компонентами довкілля і окремими елементами забруднювача, так і синтетичної інтегральної карти, на якій визначають зони екологічної небезпеки різного ступеня, на наступному етапі здійснюють екологічний моніторинг, згідно з яким, безперервно стежать за змінами кожного компонента на певний час спостережень, результати досліджень вводять в базу даних екологічної інформації, дані з якої подають в нейронну мережу, де згідно з розрахунковим алгоритмом по отриманій послідовності попередніх даних нейронна мережа формує рішення про те, чому повинно дорівнювати значення досліджуваної послідовності у майбутньому, на підставі отриманої інформації складають прогнозні аналітичні та синтетичні карти, та приймають управлінські рішення про введення відповідної керуючої дії до зміни техногенної ситуації, для чого нейронна мережа ідентифікує параметри, необхідні для формування відповідного керуючого сигналу і одночасно відслідковує змінні параметри навколишнього середовища і пристосовується до них.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6485
Располагается в коллекциях:Патенти на винахід

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
92971 С2.pdf718.37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.