Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9125
Title: Підвищення ресурсу штангової свердловинної насосної установки при високому вмісті парафінів та корозійних агентів у продукції свердловини
Authors: Онищук, С. Ю.
Keywords: насосна штанга
насосно-компресорна труба
обертач
протектор
пружинна втулка
покриття склотканинними стрічками
стійкість
sucker rod
tubing
rotator
protector
spring bushing
fiberglass tapes coating
stability
Issue Date: 2010
Publisher: Івано-Франківськ
Citation: Онищук, Станіслав Юрійович Підвищення ресурсу штангової свердловинної насосної установки при високому вмісті парафінів та корозійних агентів у продукції свердловини : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.05.12 "Машини нафтової і газової промисловості" : Дата захисту 28.04.11 / С. Ю. Онищук. - Івано-Франківськ, 2010. - 207 с. - 149-160.
Abstract: Метою дисертаційної роботи є підвищення ресурсу свердловинного обладнання штангової насосної установки при видобуванні парафінистих нафт шляхом захисту обладнання від факторів корозії та попередження утворення парафінових відкладень в каналі підйому продукції. Для досягнення мети необхідно вирішити такі задачі: 1. Уточнити комплексну дію силових факторів з врахуванням впливу крутного моменту, створюваного обертачем, на стійкість колони насосних штанг. 2. Визначити параметри взаємодії потоку рідини в каналі насосно-компресорних труб з протектором для створення додаткового крутного моменту на колону насосних штанг. 3. Створити розрахункову модель для синтезу кінематичних параметрів приводу черв'ячного обертача колони насосних штанг безперервної дії. 4. Розробити метод нанесення покриття склотканинними стрічками на тіло насосних штанг. 5. Провести комплексні експериментальні дослідження впливу склотканинного покриття тіла насосної штанги на опір корозійно-втомному руйнуванню натурних насосних штанг та визначити період до зародження тріщин в залежності від величини циклічного навантаження.
URI: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9125
Appears in Collections:Дисертації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
d388.pdf47.26 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record   Google Scholar


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.