Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9268
Название: Ідентифікація буримості гірських порід в процесі поглиблення нафтових і газових свердловин
Авторы: Сабат, Н. В.
Ключевые слова: автоматизований контроль
ідентифікація
математичне моделювання
координатне збурення
буримість
буріння
Дата публикации: 2011
Издательство: Івано-Франківськ
Библиографическое описание: Сабат, Наталія Василівна Ідентифікація буримості гірських порід в процесі поглиблення нафтових і газових свердловин : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.13.07 "Автоматизація процесів керування" : Дата захисту 26.04.11 / Н. В. Сабат. - Івано-Франківськ, 2011. - 201 с. - 186-201.
Краткий осмотр (реферат): Мета роботи полягає в розробленні методу ідентифікації та автоматизованого безконтактного контролю буримості гірських порід в процесі поглиблення нафтових і газових. Досягнення вказаної мети забезпечується в дисертаційній роботі шляхом розв’язання таких взаємозв’язаних задач: - аналіз сучасних методів і систем ідентифікації та контролю буримості гірських порід; - проведення досліджень взаємозв’язків основних факторів, що визначають буримість гірської породи, та обґрунтування найбільш інформативного параметру для оцінювання буримості порід в реальному часі; - розробка математичної моделі буримості гірських порід, динамічної інформаційної моделі і методу визначення базових значень показника буримості; - встановлення зв’язків систематичної і випадкової похибок контролю з показником буримості гірських порід, призначеним для оптимального керування процесом буріння нафтових і газових свердловин; - вибір оптимальної частоти дискретного контролю відхилень показника буримості гірських порід за межі порогового значення, яка забезпечує визначення меж залягання гірських порід різної буримості згідно заданого критерію вірогідності контролю; - розробка та дослідження автоматизованої системи безконтактного контролю буримості гірських порід в процесі поглиблення свердловин. Об’єктом дослідження є технологічний процес поглиблення нафтових і газових свердловин роторним способом. Предметом дослідження є методи ідентифікації та автоматизованого безконтактного контролю буримості гірських порід в процесі поглиблення свердловин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/9268
Располагается в коллекциях:Дисертації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
d390.pdf10.06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.