Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/1769
Название: Удосконалення методів зменшення техногенного забруднення довкілля відходами полістиролу
Другие названия: Improvement of technogenic contamination reduction methods of the environment by polystyrene wastes
Авторы: Ващук, В. В.
Ключевые слова: відходи полістиролу
гідролізний лігнін
утилізація
плівкоутворююча композиція
капсульовані добрива
polystyrene wastes
hydrolysis lignin
utilization
membrane-forming composition
encapsulated fertilizers
Дата публикации: 2012
Издательство: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу
Библиографическое описание: Ващук, Вікторія Вадимівна Удосконалення методів зменшення техногенного забруднення довкілля відходами полістиролу : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 21.06.01 "Екологічна безпека" / В. В. Ващук ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 19 с. - 15-16.
Краткий осмотр (реферат): Дисертація присвячена питанням зниження антропогенного забруднення довкілля побутовими відходами виробів з полістиролу та залишковими агрохімікатами шляхом утилізації відпрацьованого пластику у технологіях виробництва капсульованих мінеральних добрив. Проведено дослідження біодеструкції полістиролу в суміші із природним полісахаридом, отримано математичну залежність ступеня розкладу полістиролу у грунті в залежності від вмісту полісахариду та вологості середовища. Удосконалено плівкоутворюючу композицію для капсулювання гранульованих мінеральних добрив, що містить відходи полістиролу та гідролізний лігнін. Проведено експериментальні дослідження властивостей капсульованої нітроамофоски. Отримано рівняння для теоретичного прогнозування кінетики та повного часу вивільнення гранульованих мінеральних добрив. Розраховано основні технологічні параметри капсулювання та запропоновано принципові технологічні схеми для неперервного та періодичного процесу капсулювання в апараті псевдозрідженого стану гранульованих мінеральних добрив. Розроблені за результатами проведених досліджень капсульовані мінеральні добрива передані для подальших агрохімічних досліджень та розробки технології їх застосування в Інститут землеробства та тваринництва західного регіону НУААН та Ботанічний сад Львівського національного у ніверситету ім. Івана Франка.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/1769
Располагается в коллекциях:Автореферати

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
an2312.pdf1.61 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.