Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6264
Назва: Прилад для склерометричних досліджень
Автори: Бурда, М. Й.
Криль, А. О.
Бурда, Ю. М.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 110559 C2 Україна, МПК G01N 3/46. Прилад для склерометричних досліджень / Бурда М. Й., Криль А. О., Бурда Ю. М. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № а 2014 07252 ; заявлено 27.06.14 ; опубл. 25.11.14, Бюл. № 22. – 6 с. : іл.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт винаходу: прилад для склерометричних досліджень. Галузь застосування: винахід належить до пристроїв для дослідження механічних, а саме трибологічних процесів, вимірювання міцнісних та енергетичних характеристик поверхневого шару різних матеріалів та покрить методом склерометрії. Суть винаходу: прилад для склерометричних досліджень містить основу, встановлені на ній утримувач зразка, привід переміщення системи дряпання, яка складається із корпусу, оснащеного вузлом навантаження, утримувачем індентора, плоскою пружиною, вертикально розміщеною між приводом переміщення системи дряпання та корпусом, датчик сили дряпання та засіб для реєстрації сили дряпання, згідно з винаходом, новим є те, що сам прилад додатково містить плоску пружину, встановлену паралельно до основної плоскої пружини, два сухарі, однакової висоти, розміщені між пружинами, та циліндричну напрямну, встановлену нерухомо у корпусі, в якій з можливістю вертикального переміщення встановлено утримувач індентора. Технічний результат полягає у проведенні досліджень із високою точністю вимірювання тангенціальної складової сили дряпання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6264
Розташовується у зібраннях:Патенти на винахід

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
110559.pdf229.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.