Skip navigation
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6366
Название: Спосіб визначення поверхневого натягу і пристрій для його реалізації
Авторы: Горєлов, В. О.
Кісіль, І. С.
Дата публикации: 2002
Издательство: Державна служба інтелектуальної власності України
Библиографическое описание: Пат. 48429 А Україна, МПК G01N 13/0. Спосіб визначення поверхневого натягу і пристрій для його реалізації / Горєлов В. О., Кісіль І. С. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № 2001075192 ; заявлено 20.07.2001. ; опубл. 15.08.2002, Бюл. № 8. – 4 с. : іл.
Краткий осмотр (реферат): 1 Спосіб визначення поверхневого натягу, який передбачає одержання зображення краплі за допомогою відеокамери, отримання координат точок контура меридіанного перерізу краплі шляхом сегментації и відеозображення, який відрізняється тим, що знаходять радіуси кривизни капілярної поверхні для довільної точки та вершини краплі, що належать меридіанному перерізові у двох взаємно перпендикулярних напрямах, за якими розраховують значення поверхневого натягу. 2 Пристрій для здійснення способу, який складається із джерела світла, колімаційної лінзи, матового скла, щілини, об'єктива, відеокамери, які утворюють оптичний блок, сильфона, трійника, вентиля, що утворюють блок формування краплі, пристрою відеозахоплення, комп'ютера, монітора, який відрізняється тим, що у блок формування краплі додатково вводиться ножовий капіляр, встановлений гострим торцем угору з можливістю переміщення у площині, перпендикулярній до оптичної осі приладу, та обертання навколо своєї осі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6366
Располагается в коллекциях:Патенти на винахід

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
48429 A.pdf193.75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.