Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6366
Назва: Спосіб визначення поверхневого натягу і пристрій для його реалізації
Автори: Горєлов, В. О.
Кісіль, І. С.
Дата публікації: 2002
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 48429 А Україна, МПК G01N 13/0. Спосіб визначення поверхневого натягу і пристрій для його реалізації / Горєлов В. О., Кісіль І. С. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № 2001075192 ; заявлено 20.07.2001. ; опубл. 15.08.2002, Бюл. № 8. – 4 с. : іл.
Короткий огляд (реферат): 1 Спосіб визначення поверхневого натягу, який передбачає одержання зображення краплі за допомогою відеокамери, отримання координат точок контура меридіанного перерізу краплі шляхом сегментації и відеозображення, який відрізняється тим, що знаходять радіуси кривизни капілярної поверхні для довільної точки та вершини краплі, що належать меридіанному перерізові у двох взаємно перпендикулярних напрямах, за якими розраховують значення поверхневого натягу. 2 Пристрій для здійснення способу, який складається із джерела світла, колімаційної лінзи, матового скла, щілини, об'єктива, відеокамери, які утворюють оптичний блок, сильфона, трійника, вентиля, що утворюють блок формування краплі, пристрою відеозахоплення, комп'ютера, монітора, який відрізняється тим, що у блок формування краплі додатково вводиться ножовий капіляр, встановлений гострим торцем угору з можливістю переміщення у площині, перпендикулярній до оптичної осі приладу, та обертання навколо своєї осі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/6366
Розташовується у зібраннях:Патенти на винахід

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
48429 A.pdf193.75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.