Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/8348
Назва: Методи і засоби контролю за підготовкою та проведенням потужного гідророзриву пласта
Автори: Григораш, В. В.
Ключові слова: вибійний тиск
тиск розриву пласта
вимірювання контроль
потужний гідравлічний розрив пласта
система контрою
реологічні характеристики
неньютонівські рідини
забойное давление
давление разрыва пласта
измерение
контроль
мощный гидравлический разрыв пласта
система контроля
реологические характеристики
ненъютоновские жидкости
bottom-hole pressure
layer fracturing pressure
measuring control
powerful hydraulic layer fracturing
controlling system
rheological characteristics
non-Newtonian liquids
Дата публікації: 2008
Видавництво: ІФНТУНГ
Бібліографічний опис: Григораш, Віталій Віссаріонович Методи і засоби контролю за підготовкою та проведенням потужного гідророзриву пласта : дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" : Дата захисту 10.04.08 / В. В. Григораш. - Івано-Франківськ, 2008. - 191 с. : 149-159.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є розроблення методів та створення системи контролю за технологічними параметрами процесу підготовки та проведення ПГРП. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: - розробити метод визначення вибійного тиску при проведенні ПГРП з урахуванням параметрів руху технологічних рідин у свердловині під час проведення ПГРП, їх фізико-хімічних властивостей, виміряних устьових параметрів і конструктивних особливостей свердловини; - розробити методики визначення гідравлічних втрат, гідростатичного тиску і перепаду тиску на пакері при русі технологічних рідин у свердловині в процесі проведення ПГРП; - розробити структуру і установку для визначення реологічних властивостей технологічних неньютонівських рідин для проведення ПГРП з урахуванням поверхневих і пластових умов, а також методики оцінки стабільності реологічних властивостей, впливу тиску, температури та концентрації технологічних рідин на ці властивості за допомогою цієї установки, провести її метрологічний аналіз; - розробити структуру і систему контролю технологічних параметрів при підготовці та проведенні ПГРП в реальному масштабі часу, а також відповідне програмне забезпечення для її функціонування; - провести промислові дослідження розробленої системи контролю за підготовкою та проведенням ПГРП і оцінити її ефективність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/8348
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
d320.pdf37.79 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.